Nog nooit van de Niederrhein gehoord? Daar brengen wij nu verandering in. De grensregio Niederrhein is de ideale vestigingsplaats voor de ontplooiing van zakelijke activiteiten in het buurland. Net over de grens, en toch vlak naast de deur. De locaties op onderstaande kaart laten een goede afspiegeling zien van de diversiteit aan branches, onderwijs, natuur en cultuur in de Niederrhein. Klik op de locaties op onderstaande kaart voor een nadere kennismaking met deze veelzijdige regio. De kaart kan met behulp van de muis worden verschoven.

Minto Shopping Center

Mönchengladbach: een vestigingslocatie met flair. Met een totaaloppervlak van 42.000 m2 en een winkeloppervlak van 26.000 m² is het Minto Shopping Center in Mönchengladbach een van de nieuwste en modernste shoppingcenters in de regio Niederrhein.

Lees meer

Campus Fichtenhain

Het Businesspark Fichtenhainer Allee met Campus Fichtenhain is een unieke vestigingslocatie voor kantoren: rustig gelegen en toch vlakbij de snelweg A40. Op de campus zijn investeringsmogelijkheden in bestaande gebouwen aanwezig en het Businesspark beschikt over volop vrije percelen van diverse afmetingen die flexibel kunnen worden bebouwd.

Lees meer

Neuss-Düsseldorfer Häfen

De Neus-Düsseldorfer Häfen is een belangrijke logistieke draaischijf in de regio en een centrale uitvalsbasis voor de logistiek, handel en industrie. In een recent onderzoek riep het gerenommeerde Duitse onderzoeksinstituut Fraunhofer de regio Niederrhein/Duisburg zelfs uit tot European Gateway op het gebied van logistiek.

Lees meer

Borussia-Park Mönchengladbach

Het Nordpark met daarin het voetbalstadion Borussia-Park Mönchengladbach is volop in ontwikkeling. Centraal staat het creëren van hoogwaardige kantoorpanden en vestigingslocaties voor dienstverleners.

Lees meer

Naturpark Schwalm-Nette

Toerisme is een van de kernbranches in de regio. Een van de belangrijkste trekpleisters is Naturpark Schwalm-Nette dat zich over een oppervlakte van 435 km2 uitstrekt langs de Duits- Nederlandse grens. Het natuurpark ligt tussen de rivieren Maas, Niers en Rur.

Lees meer

Hochschule Rhein-Waal Kamp-Lintfort

De in 2014 geopende Campus Kamp-Lintfort van de Hochschule Rhein-Waal is een bakermat voor innovatief, interdisciplinair en internationaal onderwijs en onderzoek, waarin ook voor het bedrijfsleven een belangrijke rol is weggelegd.

Lees meer

Technologie- und Gründerzentrum Niederrhein

De veelal jonge bedrijven en onderwijsinstellingen op het Technologie- und Gründerzentrum Niederrhein (TZN) kunnen gebruik maken van een uitstekende technische infrastructuur. Sinds de opening in 1995 hebben zich meer dan 250 bedrijven op dit bedrijventerrein in Kempen gevestigd.

Lees meer

LVR Archäologischer Park Xanten (APX)

Het toerisme is een belangrijke economische factor voor de regio. Op het terrein van de voormalige Romeinse stad Colonia Ulpia Trajana neemt het grootste archeologische openluchtmuseum van Duitsland in Xanten de bezoekers mee op tijdreis.

Lees meer

Hochschule Niederrhein Mönchengladbach

Met bijna 15.000 studenten is de Hochschule Niederrhein een van de vier grootste opleidingsinstituten vergelijkbaar met het hbo in Duitsland. De Hochschule is een belangrijk aanspreekpunt voor bedrijven in de regio waar het gaat om onderzoek en kennisoverdracht en beschikt over een drietal vestigingen, Krefeld Süd, Krefeld West en Mönchengladbach.

Lees meer

DeltaPort

Havengebied DeltaPort wordt gekenmerkt door een optimale verbinding met de nationale en Europese concentratiegebieden. Op slechts een paar uur rijden ligt een enorme afzetmarkt.

Lees meer

Hochschule Rhein-Waal Kleve

Sinds haar oprichting in 2009 heeft de Hochschule Rhein-Waal zich in razend tempo ontwikkeld. Inmiddels studeren er al meer dan 7.200 studenten aan in totaal 25 bachelor- en 11 masteropleidingen op het gebied van natuurwetenschappen, economische wetenschappen en techniek, sociale en gezondheidswetenschappen en maatschappijwetenschappen.

Lees meer

Airport Weeze

Airport Weeze, eigendom van een groep Nederlandse investeerders, staat als geen ander symbool voor de positieve ontwikkelingen in Kreis Kleve en is uitgegroeid tot een belangrijke logistieke hub, zowel voor zakenreizigers, toeristen als cargo.

Lees meer

Chempark Dormagen

Op Chempark Dormagen speelt zich op een oppervlakte van 11 km2 bij circa 500 bedrijven een derde van de chemieproductie van Noordrijn-Westfalen af. Het overgrote deel ervan is bedoeld voor de export. Dit bedrijventerrein, waar circa 2.000 verschillende chemische producten worden geproduceerd, mag terugkijken op een lange geschiedenis.

Lees meer

Hochschule Niederrhein Krefeld

Met bijna 15.000 studenten is de Hochschule Niederrhein een van de vier grootste opleidingsinstituten vergelijkbaar met het hbo in Duitsland. De Hochschule Niederrhein is als onderwijsinstelling een belangrijk aanspreekpunt voor bedrijven in de regio op het gebied van onderzoek en kennisoverdracht.

Lees meer

U bent nieuwsgierig geworden en wilt meer weten over het opzetten van een vestiging in de regio Niederrhein? Neem dan gewoon vrijblijvend contact met ons op voor een afspraak!

Contact