Over

Wie, wat, waar: de Niederrhein

De regio Niederrhein ligt vlak over de Duitse grens, ingebed tussen Nederland en het Ruhrgebied. Het gebied vormt de verbindende schakel tussen de Randstad, het Ruhrgebied, de stad Düsseldorf als hoofdstad van de deelstaat en Keulen als grootste stad van Noordrijn-Westfalen. Haar grote kracht is dan ook niet voor niets de uitermate strategische ligging in het hart van Europa.

Door de fijnmazige regionale infrastructuur en de aansluiting met de internationale verbindingen per trein en vliegtuig, zijn de steden en gemeenten in deze regio goed bereikbaar. Een uitgebreid netwerk van snel- en spoorwegen bevordert intensief pendelverkeer en maakt de regio Niederrhein aantrekkelijk voor bedrijven uit de acht kernbranches agribusiness, chemie, elektrotechniek, energie, logistiek, machinebouw, textiel en toerisme. Ook bekende Nederlandse bedrijven als Hema, Philips, Akzo Nobel, Mars, Hunkemöller en TNT zijn gevestigd in de regio en bevinden zich daarmee in uitstekend gezelschap van andere internationale bedrijven als UPS, 3M, SMS Group, Amazon, Zalando en Esprit en profiteren van de voordelen die de Niederrhein te bieden heeft. 

Wilt u weten, welke kansen er voor uw bedrijf in de regio Niederrhein liggen? Neem dan gewoon eens vrijblijvend contact met ons op. Benieuwd naar de ervaringen van andere bedrijven? Kijk dan eens hier.

 

Standort Niederrhein: Facts & Figures

Standort Niederrhein – achter deze naam schuilen de twee steden Krefeld en Mönchengladbach en de vier districten (‘Kreise’) Kleve, Viersen, Wesel en Rhein-Kreis Neuss. Hier wonen ruim twee miljoen mensen en zijn circa 120.000 bedrijven met meer dan 700.000 medewerkers gevestigd, die jaarlijks producten en diensten ter waarde van zo´n 62 miljard euro produceren. In een straal van circa 500 kilometer wonen en werken zelfs meer dan 140 miljoen mensen. Dat is ongeveer een derde van de totale Europese potentiële koopkracht. De bruto toegevoegde waarde in de regio Niederrhein bedraagt maar liefst 55.300 euro per medewerker.

 

Herkomstland van buitenlandse bedrijven die geregistreerd zijn in het handelsregister