terug naar nieuwsartikelen

Voetbal, vriendschap en veel interessante gesprekken tijdens Duits-Nederlandse Businessavond

Onlangs vond alweer de tiende Duits-Nederlandse Businessavond bij voetbalclub VVV-Venlo plaats. De tiende Duits-Nederlandse zakenavond werd onlangs gehouden bij de voetbalclub VVV-Venlo. Onder andere Standort Niederrhein, LIOF, NRW.Global Business, Krefeld Business en dr. Marcus Optendrenk, minister van Financiën van de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen, waren van de partij.

Optendrenk heette de aanwezigen welkom in Covebo-Stadion – De Koel en sprak daarbij over de kansen die er in het grensgebied liggen – ook in de huidige uitdagende tijd. Vervolgens was het de beurt aan diverse organisaties om over hun ervaringen op dit gebied te vertellen. Onder leiding van Marcel Abrahams, bestuursadviseur bij Gemeente Horst aan de Maas, deelden zij hun expertise. Zo bood Carin Stroeken van LIOF, de regionale ontwikkelingsmaatschappij van de provincie Limburg, een inkijkje in de kansen voor Duitse bedrijven die de Nederlandse markt willen betreden. Eric Wallner van NRW.Global Business, Eckart Preen van Krefeld Business en Bertram Gaiser van Standort Niederrhein vertelden juist meer over de mogelijkheden voor Nederlandse bedrijven die de Duitse markt willen betreden. Preen las bovendien twee passages uit zijn boek ‘Destination Flutlicht – Aus dem Leben eines Groundhoppers’ voor.

Avond vol voetbal en verhalen
Na de presentaties volgde een interview tussen Abrahams en voormalig voetballer Arie van Lent. De Nederlander bracht zijn gehele profcarrière door in Duitsland en speelde onder andere voor Werder Bremen, Borussia Mönchengladbach en Eintracht Frankfurt. Aansluitend werd er genoten van een buffet, waarna de aanwezigen zich in de richting van de businesstribune verplaatsten. Hier werd de wedstrijd VVV-Venlo – FC Eindhoven bijgewoond. Ook werd er volop genetwerkt in de businessruimtes. De 2-2 eindstand leidde gelukkig niet tot teleurgestelde gezichten. “De Duits-Nederlandse Businessavond was ook dit jaar weer een erg geslaagde bijeenkomst, op een geweldige locatie en vol interessante gesprekken. Mooi dat we als Standort Niederrhein konden deelnemen aan de 10e editie. We kijken alweer uit naar het volgende event!”, aldus Gaiser.

Afbeelding: VVV Venlo