Standort Niederrhein aanwezig op Provada beurs 2021
terug naar nieuwsartikelen

Succesvolle PROVADA voor Standort Niederrhein

Na een digitale editie in 2020 vond van 26 t/m 28 oktober in de RAI in Amsterdam weer een fysieke editie van de grootste vastgoedbeurs van Nederlands plaats: PROVADA. Ook Standort Niederrhein was met een eigen stand aanwezig. De conclusie? “De eerste editie van de beurs na de coronapandemie was een succes. De beurs was goed bezocht en we hebben zeer interessante contacten gelegd”, aldus Bertram Gaiser, directeur van Standort Niederrhein.

Voor de 13e keer had Standort Niederrhein een eigen regionale gemeenschappelijke stand op PROVADA. Doel hiervan was om de beursbezoekers proactief te informeren over de Duitse regio Niederrhein, de specifieke voordelen van deze regio tussen de Rijn en de Maas en concrete opties voor projecten en investeringen.

“Interessante gesprekken gevoerd”

“In totaal hebben ca. 21.000 bezoekers de beurs bezocht”, zegt Gaiser. “Velen daarvan hebben we op de stand van Standort Niederrhein mogen verwelkomen. Dat leverde een breed pallet aan gesprekken op: er waren veel vragen op het gebied van transport en logistiek en over de bouw van hotels. Ook was er veel interesse in bedrijventerreinen. Daarnaast hebben we interessante gesprekken gevoerd over cradle-to-cradle, duurzaamheid en mobiliteitsoplossingen.”
Op de gemeenschappelijke stand presenteerde zich tevens het Healthy Building Network, een Nederlands-Duits netwerk voor innovaties op het gebied van gezond bouwen. Daarnaast was dit netwerk onderwerp van een workshop die Standort Niederrhein op de laatste beursdag organiseerde. De luchtkwaliteit in een gebouw heeft bijvoorbeeld effect op de leerprestaties, de arbeidsproductiviteit en het algemeen welbevinden van medewerkers. Investeren in een gezond gebouw kan hierdoor bijdragen aan gezondere medewerkers en een hogere klant- en medewerkerstevredenheid. Daarnaast is een gezond gebouw financieel aantrekkelijk. Met een groot kennisnetwerk en een betrokken community vormt het Healthy Building Network de basis voor innovaties rondom gezonde gebouwen in Limburg en de regio Niederrhein.

Groenste editie ooit

De PROVADA vond dit jaar onder het motto ‘Dare to dream. Together for a builtt environment’ plaats. Het was dan ook de groenste editie ooit van de beurs. In het omvangrijke programma met talrijke evenementen en lezingen stonden thema’s als ‘Natuur en de bouw’, de energietransitie, circulaire bouw en digitalisering in het vastgoed centraal.

Foto’s van de stand van Standort Niederrhein: