terug naar nieuwsartikelen

Standort Niederrhein presenteert Gewerbeflächenportal

De Duitse regio Niederrhein is een geliefde investeringsregio voor Nederlandse bedrijven. Met circa 8,5 miljoen inwoners, een goede infrastructuur en de nabijheid van grote steden als Düsseldorf en Keulen biedt de regio een enorm potentieel. Wanneer de keuze om uit te breiden richting de regio Niederrhein eenmaal is gemaakt, begint de zoektocht naar een geschikte locatie. Om deze zoektocht te vergemakkelijken, presenteert Standort Niederrhein nu het ‘Gewerbeflächenportal’: een digitale tool waarin beschikbare bedrijfskavels en -panden in de regio Niederrhein overzichtelijk worden weergegeven.

Het Gewerbenflächenportal biedt niet alleen een totaaloverzicht van de beschikbare panden en kavels, maar ook een handige zoekfunctie, waarmee
de gebruiker sneller een geschikt pand of geschikte kavel kan vinden. Met behulp van de filterfunctie kan bijvoorbeeld onderscheid worden gemaakt tussen verschillende regio’s, kavelafmetingen en bedrijfsgroottes, prijzen of de afstand tot de snelweg of het vliegveld. Dit maakt de zoektocht naar een nieuw bedrijfspand of nieuwe kavel beduidend eenvoudiger. Zodra een geschikte kavel of geschikt pand is gevonden, kan een PDF-bestand worden gedownload, waarin alle belangrijke informatie wordt opgesomd. In een handomdraai beschikt de gebruiker over algemene gegevens, kadastrale gegevens, kaarten, foto’s, links en contactgegevens van de desbetreffende vastgoed- of kavelaanbieder.

Het portaal is beschikbaar in het Duits en Engels en wordt zelf door de ‘Kreise’ Kleve, Viersen, Wesel, Rhein-Kreis Neuss en de steden Krefeld en Mönchengladbach up-to-date gehouden. Ze kunnen op deze manier eenvoudig de actuele beschikbaarheid van bedrijfspanden en -kavels in hun Kreise en steden inzichtelijk maken.

Het online Gewerbeflächenportal is hier te vinden.