terug naar nieuwsartikelen

Standort Niederrhein met gemeenschappelijke stand op vakbeurs polis Convention

Na twee jaar coronapandemie vinden er langzaam weer steeds meer fysieke beurzen plaats. Eén daarvan is de polis Convention op 27 en 28 april in Meerbusch (bij Düsseldorf). Deze toonaangevende vakbeurs op het gebied van stads- en projectontwikkeling trok in 2021 nog 3.500 bezoekers. Ook Standort Niederrhein zal met een regionale stand aanwezig zijn.

Op de tweedaagse vakbeurs met 250 exposanten kunnen steden, gemeenten, investeerders, financierders, architecten, planners, projectontwikkelaars en andere actoren uit de vastgoedsector in contact komen met elkaar en bestaande contacten onderhouden. Het motto van de beurs luidt dit jaar ‘Waarheden’.

Een belangrijk onderdeel van de polis Convention is ook dit jaar een congres, waar deelnemers in meerdere panels en discussierondes aan de slag zullen gaan met de veelzijdige waarheden van de stad. Ook diverse vooraanstaande sprekers zullen hier hun licht over laten schijnen.

De beurs vindt plaats in de Alte Schmiedehallen op Areal Böhler in Meerbusch.

Gemeenschappelijke regionale stand

Ook Standort Niederrhein zal met een gemeenschappelijke stand aanwezig zijn. Partners op deze stand zijn de steden Krefeld en Mönchengladbach, Rhein-Kreis Neuss en Kreis Viersen. Zij zullen hier niet alleen hun eigen projecten, maar ook projecten van gemeenten in hun Kreis en van projectontwikkelaars en architecten presenteren. Een overzicht van alle projecten op de stand van Standort Niederrhein is hier te vinden.

Op de eerste dag van de vakbeurs zal staatssecretaris Jan Heinisch van het Ministerium für Heimat, Kommunales, Bau und Gleichstellung van de deelstaat Noordrijn-Westfalen een bezoek brengen aan de stand van Standort Niederrhein.

Informele netwerkbijeenkomst

Op 27 april om 12.00 uur organiseert Standort Niederrhein een informele netwerkbijeenkomst op de gemeenschappelijke stand. Hiervoor zijn alle regionale burgemeesters en alle ‘Wirtschaftsförderer’ (ambtenaren die zich bezighouden met het bevorderen van de regionale economie) uitgenodigd – ook diegenen die geen project op de gemeenschappelijke stand van Standort Niederrhein presenteren. Ook Nederlanders zijn van harte welkom.

Meer informatie

Meer informatie over de polis Convention is hier te vinden.