terug naar nieuwsartikelen

Standort Niederrhein kijkt terug op succesvolle Duits-Nederlandse Handelsdag

Op woensdag 23 november vond voor het eerst sinds 2019 weer een fysieke Duits-Nederlandse Handelsdag plaats. Nadat in 2020 en 2021 in verband met de coronapandemie een digitale Handelsweek werd georganiseerd, kon deze in 2022 weer als vanouds doorgang vinden. Standort Niederrhein was ook aanwezig – zowel als medeorganisator als met een stand.

De Handelsdag vond plaats in het Borussiapark in Mönchengladbach en werd georganiseerd door de Industrie- und Handelskammer (IHK) Mittlerer Niederrhein, Standort Niederrhein GmbH, de Duits-Nederlandse Handelskamer, Provincie Limburg, de vertegenwoordiging van het Koninkrijk der Nederlanden en Enterprise Europe Network.

Netwerken en informatie inwinnen
Door de aanwezige ondernemers werd volop genetwerkt. Op de beursvloer konden zij bij diverse Nederlandse en Duitse organisaties en bedrijven informatie inwinnen over zakendoen in het buurland. Daarnaast hadden ze de mogelijkheid om diverse workshops en presentaties bij te wonen, deel te nemen aan matchmakingsgesprekken met andere ondernemers en na afloop gezamenlijk te genieten van een diner.

“Fijn dat dit weer mogelijk is!”
Andrea Scharf, projectleidster bij Standort Niederrhein, was aanwezig tijdens de Handelsdag en was tevreden over het verloop hiervan. “Het is fijn om te zien dat na twee digitale edities de bezoekers ook weer massaal fysiek van de partij zijn. Deze Handelsdag biedt de perfecte gelegenheid om te netwerken met oude bekenden, nieuwe ondernemers te leren kennen en meer te weten te komen over zakendoen over de grens. Standort Niederrhein helpt daar graag bij, bijvoorbeeld op het gebied van vastgoed in de regio Niederrhein,” aldus Scharf.