terug naar nieuwsartikelen

Standort Niederrhein kijkt terug op succesvolle businessavond VVV-Venlo

Na een coronapauze van bijna 2,5 jaar vond op 28 oktober jl. weer de Duits-Nederlandse businessavond in Covebo Stadion De Koel van VVV-Venlo plaats. Het thema van het evenement, dat voor de negende keer werd gehouden, was toepasselijk: grensoverschrijdende samenwerking na de coronapandemie. De bijeenkomst werd georganiseerd door Standort Niederrhein, VVV-Venlo, LIOF en NRW.GLOBAL Business.

De laatste editie van de Duits-Nederlandse businessavond bij VVV-Venlo vond plaats op 9 maart 2020. Een week later gingen Nederland en Duitsland als gevolg van de coronapandemie op slot. De vreugde was dan ook groot dat het evenement nu weer fysiek kon plaatsvinden, omdat het vele mogelijkheden biedt om grensoverschrijdend te netwerken. “Nederland is een belangrijke partner voor Duitsland, zeker voor de regio Niederrhein,” aldus Bertram Gaiser, directeur van Standort Niederrhein. “Nederland speelt een belangrijke rol in de economie van deze regio. Er wordt niet alleen veel grensoverschrijdend zakengedaan, maar Nederland investeert hier ook volop. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de vele vastgoedprojecten waarbij Nederlandse investeerders zijn betrokken. Netwerkavonden zoals deze vormen de perfecte gelegenheid om nieuwe contacten aan de andere kant van de grens te leggen.”

Vol programma
Er stond een volle avond op het programma. Na de ontvangst met koffie en gebak vond een eerste gespreksronde plaats tussen organisatoren Bertram Gaiser, Michael Kordus (NRW.GLOBAL Business), Rob Pijpers (LIOF) en Robert Pinior (VVV-Venlo). Daarna was het tijd voor een tweede gespreksronde, die in het teken stond van grensoverschrijdende samenwerking na de coronapandemie. Dr. Marcus Optendrenk (minister van Financiën van Noordrijn-Westfalen), Mike Noldus (Akarton), René Wokke (Pure Ingredients) en Bjorn Poels (Bundeling Group) gingen over dit onderwerp in debat.

Ruimte voor ontspanning
Na het zakelijke gedeelte was er ruimte voor ontspanning – én voor voetbal. Tijdens een typisch Nederlands buffet vond een interview plaats met Marc van Hintum, voormalig profvoetballer en huidige scout van VVV-Venlo. Daarna werden de businesslounges geopend en konden de deelnemers de wedstrijd VVV-Venlo – Jong AZ bijwonen. Helaas mocht de extra support van de businessavondbezoekers niet baten: de wedstrijd eindigde in 1-2. Dat mocht de pret echter niet drukken: na afloop van de wedstrijd werd er nog gezellig nageborreld en genetwerkt.