terug naar nieuwsartikelen

Standort Niederrhein brengt nieuwe marktrapportage uit

Wanneer je als Nederlandse ondernemer je zakelijke activiteiten wilt uitbreiden naar Duitsland, is het nuttig om je te verdiepen in de gewenste regio. In welke sectoren zijn de meeste werknemers werkzaam, en waar zijn de grootste werkgevers te vinden? Hoeveel potentiële klanten zijn er? Standort Niederrhein heeft alle nuttige informatie over de Duitse regio Niederrhein nu verzameld in haar nieuwste marktrapportage.

Elke twee jaar brengt Standort Niederrhein deze marktrapportage uit. Dat gebeurt in samenwerking met het Duitse Bulwiengesa, een gerenommeerd onafhankelijk analysebureau in de vastgoedsector.

De rapportage is tweetalig (Duits en Engels) en biedt ondernemers handvatten bij vestiging in de regio Niederrhein. “De cijfers in de marktrapportage laten ook dit jaar weer zien dat onze regio een betrouwbare ontwikkelingslocatie is – die nog steeds groeit. Niet alleen investeerders uit Duitsland, maar ook buitenlandse investeerders profiteren van de voordelen van dit gebied. En er is nog ruimte genoeg in onze regio – in de buurt van Düsseldorf, de hoofdstad van Noordrijn-Westfalen, maar ook dicht bij Keulen, het Ruhrgebied en Nederland“, aldus Bertram Gaiser, directeur van Standort Niederrhein.

Veel Nederlandse bedrijven in regio Niederrhein

De regio Niederrhein grenst direct aan Nederland, grofweg tussen Nijmegen en Roermond, en vormt de perfecte schakel tussen de Randstad en het Ruhrgebied. Het gebied is goed bereikbaar, zowel via de weg en het spoor als via de lucht en het water. Grote steden als Keulen en Düsseldorf zijn nooit ver weg. De regio is dan ook erg geschikt voor Nederlandse ondernemers die hun eerste stappen op de Duitse markt willen zetten. Velen zijn hen al voorgegaan: in de regio zijn volgens de nieuwe marktrapportage 2.693 buitenlandse bedrijven ingeschreven in het Duitse Handelsregister, waarvan 1.250 bedrijven Nederlands zijn.

Inzicht in regionale economie

De rapportage biedt daarnaast inzicht in diverse andere aspecten van de regionale economie. Zo wonen er ruim twee miljoen mensen in de regio, zijn er circa 120.000 bedrijven waar ongeveer 680.000 mensen werken en is de bruto toegevoegde waarde van de regio 63 miljard euro. Per werknemer is dat ruim 65.000 euro. Bovendien laat de rapportage zien wie de grootste werkgevers zijn, hoe de woningprijzen eruitzien en welke sectoren een belangrijke rol in de regio spelen. Ook geeft de rapportage nuttige informatie over de afzonderlijke steden en ‘Kreise’ in de regio Niederrhein, te weten Krefeld, Mönchengladbach, Kreis Kleve, Kreis Wesel, Kreis Viersen en de Rhein-Kreis Neuss.

Gratis te downloaden

De marktrapportage kan hier gratis gedownload worden. Een papieren exemplaar kan worden aangevraagd via info@standort-niederrhein.de.