terug naar nieuwsartikelen

Standort Niederrhein blikt terug op succesvolle EXPO REAL 2023

Van 4 tot en met 6 oktober vond in München de jaarlijkse vastgoedbeurs EXPO REAL plaats. Meer dan 40.000 bezoekers uit 70 landen trokken dit jaar naar München om Europa’s grootste vastgoed- en investeringsbeurs bij te wonen. Ook Standort Niederrhein was met een regionale gemeenschappelijke stand en dertig standpartners van de partij.

“We kijken terug op drie succesvolle beursdagen”, vertelt Bertram Gaiser, directeur van Standort Niederrhein. “Onze stand was drukbezocht en onze partners – zowel de overheden als de bedrijven – hebben goede gesprekken kunnen voeren. De vergaderlounges waren continu bezet. Ondanks het feit dat de huidige situatie op de vastgoedmarkt moeilijk is, zijn we zeer tevreden en verheugen ons op de EXPO REAL 2024.”

Overheden en bedrijven op regionale gemeenschappelijke standDe stand van Standort Niederrhein was goed bezet. Deze werd namelijk gedeeld met Stadt Krefeld, Stadt Mönchengladbach, Kreis Kleve, Kreis Viersen, Kreis Wesel en Rhein-Kreis Neuss en hun ‘Wirtschaftsförderungs-‘ en ‘Entwicklungsgesellschaften’. Behalve de gemeenten en steden maakte ook een veelvoud aan bedrijven en instanties zijn opwachting: ALHO Systembau GmbH, bienen+partner Immobilien GmbH, DeltaPort Niederrheinhäfen GmbH, Dornieden Gruppe, Gemeinnützige Wohnungsgesellschaft Kreis Viersen AG (GWG), Grundstücksgesellschaft der Stadt Willich mbH, Hillwood Germany GmbH, Lomberg.de mobilien GmbH & Co. KG, Oberdörfer | Meurer Planungsgesellschaft mbH, OttenArchitekten GmbH, P+B GmbH & Co. KG, Rauchfuss E.S. Gmbh & Co. KG, RWE Power Liegenschaftsfprojekte, Schrammen Architekten BDA en de Industrie- und Handelskammer Mittlerer Niederrhein waren allen aanwezig. Ook de gemeente Venlo maakte weer onderdeel uit van de gezamenlijke regionale stand, wat de waarde die Standort Niederrhein aan de grensoverschrijdende samenwerking met de Nederlandse buren hecht, onderschrijft.

Hoog bezoek
De bezoekers konden op de stand kennismaken met de vele verschillende vastgoedprojecten die in de regio Niederrhein plaatsvinden en informatie inwinnen over de veelzijdige investeringsmogelijkheden. Tijdens de drie beursdagen gingen de besluitvormers van de regio ook in gesprek met Mona Neubaur, Ministerin für Wirtschaft, Industrie, Klimaschutz und Energie van de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen, Ina Scharrenbach, Ministerin für Heimat, Kommunales, Bau und Digitalisierung van Noordrijn-Westfalen, staatssecretaris Daniel Sieveke van hetzelfde ministerie en Felix Neugart, directeur van NRW.Global Business GmbH.