terug naar nieuwsartikelen

Standort Niederrhein aanwezig op vakbeurs polis Convention 2024

Op 24 en 25 april 2024 vindt in Düsseldorf voor de tiende keer de polis Convention plaats, de toonaangevende vakbeurs voor stads- en projectontwikkeling. Ook Standort Niederrhein is weer met een gemeenschappelijke stand van de partij.

Lokale en regionale overheden, investeerders, architecten, planners, projectontwikkelaars en andere actoren uit de vastgoedsector kunnen op de tweedaagse vakbeurs met elkaar in contact komen en bestaande contacten onderhouden. Het motto van de beurs met ca. 250 exposanten luidt dit jaar ‘SAME. SAME… BUT DIFFERENT – ALLES BLEIBT… ANDERS.’

Nieuw standconcept

Standort Niederrhein zal zijn te vinden op stand A 06.1. Partners op deze gemeenschappelijke stand zijn de steden Stadt Krefeld en Stadt Mönchengladbach en Kreis Kleve, Kreis Viersen, Kreis Wesel en Rhein-Kreis Neuss. Hiermee zijn voor het eerst alle regionale overheden op de stand vertegenwoordigd.

Vanuit het bedrijfsleven zijn Aral AG, bienen + partner Immobilien GmbH, Laarakkers RESITE Flächenentwicklung, Otten Architekten GmbH, P+B GmbH & Co. KG, Troisdorf, Rauchfuss E.S. GmbH & Co. KG | Ein Unternehmen der Goldstein Gruppe, Schleiff Denkmalentwicklung GmbH & Co. KG, Dr. Schrammen Architekten BDA GmbH & Co. KG, Stadtsparkasse Mönchengladbach en Unibau Gewerbebau GmbH als standpartner aanwezig.

Standort Niederrhein presenteert op de polis Convention haar nieuwe standconcept, dat een open karakter heeft. Iedere regio heeft er zijn eigen hoekje en de partners uit het bedrijfsleven zullen op de achterwand worden gepresenteerd.

Informele netwerkbijeenkomst

Op 24 april, de eerste beursdag, organiseert Standort Niederrhein op haar stand een informele netwerkbijeenkomst voor de regionale ‘Landräte’, burgemeesters en ‘Wirtschaftsförderer’. Voor het eerst wordt het bijbehorende lunchbuffet door NEW Mönchengladbach gesponsord. Tijdens deze lunch zal er een podiumgesprek met Frank Kindervatter (Bestuursvoorzitter NEW) en Dieter Könnes (tv-presentator en auteur uit de regio Niederrhein) plaatsvinden. Die dag zal ook staatssecretaris Daniel Sieveke van het Ministerium für Heimat, Kommunales, Bau und Digitalisierung van de deelstaat Noordrijn-Westfalen een bezoek aan de stand brengen.

Meer informatie en tickets

De polis Convention vindt plaats in de Alte Schmiedehallen op Areal Böhler in Düsseldorf. Op 24 april is de beurs geopend van 9.00 tot 18.00 uur. Van 18.15 tot 19.45 wordt vervolgens de polis Award uitgereikt; daarna is het van 20.00 tot 22.30 uur tijd voor de ’10-Jahre-Jubiläumsparty’. Op 25 april is de beurs van 9.00 tot 16.30 uur geopend.

Meer informatie over de beurs en de exposanten is hier te vinden. Tickets kunnen hier worden gekocht.