terug naar nieuwsartikelen

Standort Niederrhein aanwezig op Duitslanddag

Sinds jaar en dag is Duitsland de belangrijkste handelspartner van Nederland. Om als Nederlands bedrijf te kunnen groeien, is een uitbreiding naar Duitsland dan ook een interessante optie. Iedere twee jaar organiseert de Duits-Nederlandse Handelskamer daarom de Duitslanddag – hét evenement over zakendoen in Duitsland. Standort Niederrhein is al jaren standhouder op het evenement, om zo bedrijven, investeerders en projectontwikkelaars te informeren en adviseren over zakendoen over de grens. Ook tijdens de eerstvolgende Duitslanddag op dinsdag 11 oktober is Standort Niederrhein present.

In de Nederlands-Duitse grensregio wordt volop met elkaar samenwerkt, en in de regio Niederrhein zijn veel bedrijven gevestigd die nauwe banden met Nederland hebben. Daarnaast is Duitsland een geliefd investeringsland voor Nederlandse bedrijven – en ook in de regio Niederrhein worden vele vastgoedprojecten gefinancierd door Nederlandse partners en investeerders. Dit zijn voor Standort Niederrhein dan ook belangrijke redenen om als standhouder op de Duitslanddag aanwezig te zijn. “Het is voor ons vanzelfsprekend dat wij op de Duitslanddag aanwezig zijn om de regio en de verschillende projecten die hier worden uitgerold, als springplank naar de Duitse markt aan Nederlandse spelers te presenteren”, aldus Bertram Gaiser, directeur van Standort Niederrhein.

Duitslanddag 2022
De Duitslanddag wordt dit jaar georganiseerd in De Rijtuigenloods in Amersfoort. Tijdens de Duitslanddag vinden verschillende plenaire, inspiratie- en informatiesessies plaats over de meest uiteenlopende onderwerpen die bij zakendoen in Duitsland komen kijken. Aangeboden worden onder andere marketinggeoriënteerde sessies om de Duitse consument te leren kennen, sessies over juridische en culturele do’s en don’ts op het gebied van personeelszaken, best practice-presentaties en sessies over verzekeringen. Daarnaast kunnen bezoekers op de beursvloer netwerken en contact leggen met diverse standhouders – zoals Standort Niederrhein.

Aanmelden en meer informatie
Nederlandse ondernemers die zich op de Duitse markt willen oriënteren, kunnen gratis deelnemen aan de Duitslanddag. Per bedrijf kunnen zich drie personen aanmelden. In tegenstelling tot voorgaande jaren kunnen deze editie ook adviseurs, dienstverleners, coaches en trainers die de overstap van Nederlandse bedrijven naar Duitsland begeleiden, gratis deelnemen.

Meer informatie is te vinden op duitslanddag.nl. Hier is ook het registratieformulier voor deelname te vinden.