terug naar nieuwsartikelen

Standort Niederrhein aanwezig op Digitale Duits-Nederlandse Handelsweek

Al jarenlang is Duitsland de belangrijkste handelspartner van Nederland. Niet gek dus, dat veel Nederlandse ondernemers graag de mogelijkheden op de Duitse markt willen verkennen. Maar waar moeten zij dan precies aan denken, bijvoorbeeld op het gebied van markttoegang, marketing, juridische aspecten en grensoverschrijdende arbeid? Deze en nog veel meer vragen worden beantwoord tijdens de tweede editie van de Digitale Duits-Nederlandse Handelsweek 2021, van 22 tot en met 26 november 2021. Standort Niederrhein is één van de organisatoren en biedt tevens een informatief webinar aan.

Tijdens de Digitale Duits-Nederlandse Handelsweek kunnen Nederlandse en Duitse ondernemers, organisaties en andere geïnteresseerden in contact komen met potentiële zakenpartners uit het buurland, oude contacten aanhalen en informatie inwinnen over alle aspecten van zakendoen in het buurland. Er vindt een matchmaking plaats, waar bedrijven aan potentiële zakenpartners worden gekoppeld. Zo krijgen zij de mogelijkheid om doelgericht te netwerken.

Springplank naar de Duitse markt
Daarnaast vinden er 16 informatieve webinars plaats. Ook Standort Niederrhein organiseert een webinar: op maandag 22 november van 14.00 tot 15.00 uur. Samen met NRW.Global Business geeft Standort Niederrhein tijdens dit webinar uitgebreide informatie over de deelstaat Noordrijn-Westfalen en de regio Niederrhein als ideale springplank voor Nederlandse ondernemers naar de Duitse markt. NRW.BANK, de ontwikkelingsbank van Noordrijn-Westfalen, geeft daarnaast informatie over de verschillende subsidiemogelijkheden.

Het webinar vindt in het Duits plaats en is kosteloos. Hier is meer informatie over het webinar te vinden; geïnteresseerden kunnen via deze link (Microsoft Teams) aan het webinar deelnemen.

Tweede digitale editie
De Digitale Duits-Nederlandse Handelsweek wordt door IHK Mittlerer Niederrhein georganiseerd, in samenwerking met Standort Niederrhein GmbH, IHK Aachen, Niederrheinische IHK Duisburg – Wesel – Kleve zu Duisburg, IHK Nord Westfalen, de Duits-Nederlandse Handelskamer, de provincie Limburg, vertegenwoordigers van het Koninkrijk der Nederlanden, het Enterprise Europe Network en NRW.Global Business GmbH.

Vanwege de coronapandemie kan de Duits-Nederlandse Handelsdag, traditiegetrouw in het Borussia-Park in Mönchengladbach, net als in 2020 niet doorgaan. Als alternatief werd vorig jaar de eerste editie van de Digitale Duits-Nederlandse Handelsweek georganiseerd, die direct een groot succes was. Verspreid over vier dagen bezochten meer dan 500 deelnemers de Digitale Handelsweek, vonden er 16 webinars plaats en waren er ruim 170 matchinggesprekken tussen verschillende bedrijven.

Meer informatie en aanmelding
Geïnteresseerden vinden hier meer informatie over de Handelsweek, het programma, de webinars en de matchinggesprekken. Aanmelden is hier mogelijk.