terug naar nieuwsartikelen

PROVADA 2022: Standort Niederrhein aanwezig met regionale stand

Ruim 270 stands op een beursvloer van 20.000 m², een programma met meer dan 120 sprekers, ruim 100 kennissessies en volop netwerkmogelijkheden: van 14 tot en met 16 juni 2022 vindt in de RAI in Amsterdam weer de PROVADA plaats. Op de grootste vastgoedbeurs van Nederland staat dit jaar het thema ‘Act now for a better tomorrow’ centraal; verwacht worden circa 25.000 bezoekers. Ook Standort Niederrhein is met een regionale stand aanwezig.

Net als in voorgaande jaren is Standort Niederrhein de enige Duitse regio met een stand op de beurs. Bezoekers kunnen er kennismaken met diverse projecten van de regionale partners. Tot Standort Niederrhein behoren de Kreise Kleve, Viersen, Wesel, de Rhein-Kreis Neuss en de steden Mönchengladbach en Krefeld. Diverse aanspreekpartners zullen aanwezig zijn om geselecteerde projecten aan Nederlandse investeerders voor te stellen en vragen te beantwoorden.

Aantrekkelijke regio
Op stand 11-20 kunnen bezoekers kennismaken met de Duitse regio Niederrhein, die ligt ingeklemd tussen de Nederlandse grens en het Ruhrgebied. De regio biedt Nederlandse ondernemers veel voordelen: het gebied is met de auto, het vliegtuig en per spoor zeer goed bereikbaar en binnen een straal van 100 km wonen 16 miljoen consumenten. De regio heeft zich voor bedrijven, projectontwikkelaars en investeerders dan ook ontwikkeld tot een internationaal georiënteerde economische regio met een betrouwbaar toekomstpotentieel – en er is nog volop ruimte voor nieuwe ondernemers. Zij kunnen zich op de stand laten informeren over de voordelen van de regio en het huidige aanbod aan bedrijfskavels – die volgens de Wirtschaftsförderung Kreis Kleve gemiddeld 30 procent goedkoper zijn dan in Nederland. Ondernemers die hun oog op de regio hebben laten vallen, kunnen daarnaast – afhankelijk van hun precieze locatie – wellicht profiteren van subsidies uit het Regionale Wirtschaftsförderungsprogramm (RWP).

Een lijst met alle standhouders is hier te vinden. PROVADA biedt daarnaast een omvangrijk programma met lezingen, workshops, kennissessies en matchmakingmogelijkheden, wat hier te bekijken is.

Meer informatie en aanmelden
PROVADA is op 14, 15 en 16 juni geopend van 10.00 tot 19.00 uur. Meer informatie over de beurs is te vinden op www.provada.nl. Belangstellenden kunnen zich hier registreren en een ticket bestellen.