Vastgoedgids
terug naar nieuwsartikelen

Nieuwe vastgoedgids voor regio Niederrhein verschenen

Ondernemers die op zoek zijn naar een geschikte vestigingslocatie in de regio Niederrhein, hebben behoefte aan uitgebreide informatie over de vastgoedmogelijkheden. Welke bedrijventerreinen zijn er en welke zijn in ontwikkeling, welke huisvestingsprojecten staan er op stapel, waar in de regio zijn deze precies gelegen en welke faciliteiten zijn er? Standort Niederrhein heeft nu een geactualiseerde versie van haar vastgoedgids over de regio Niederrhein uitgebracht.

De vastgoedgids geeft ondernemers, projectontwikkelaars en investeerders een overzicht van het actuele aanbod van bedrijventerreinen, grondstukken en objecten voor bedrijven, de industrie, de detailhandel en huisvesting. Dit wordt per afzonderlijke stad en ‘Kreis’ inzichtelijk gemaakt, te weten voor de steden Krefeld en Mönchengladbach en de Kreise Kleve, Wesel, Viersen en de Rhein-Kreis Neuss. De gids is tweetalig (Duits en Engels).

Uitgebreide informatie

Op een plattegrond wordt duidelijk waar de (geplande) objecten en projecten zich precies bevinden. Bij elk object of bedrijventerrein wordt aanvullende informatie gegeven, bijvoorbeeld over het oppervlak, de bereikbaarheid, de faciliteiten en bijzondere voordelen. Ook vinden geïnteresseerden bij elk bedrijventerrein of vastgoedproject de contactgegevens van de verantwoordelijke persoon of instantie. Daarnaast bevat de gids statistieken over de regionale economie en algemene informatie over de betreffende steden en Kreise.

16 miljoen consumenten binnen 100 km

“Juist voor investeerders van buiten de regio Niederrhein is de vastgoedgids een belangrijke bron van informatie. Hiermee krijgen ze een overzicht van de beschikbare en geplande vastgoedprojecten in de hele regio”, aldus Bertram Gaiser, directeur van Standort Niederrhein. De regio heeft Nederlandse ondernemers veel te bieden: er wonen ongefeer 16 miljoen potentiële consumenten binnen een straal van 100 km en het gebied is via de verschillende snelwegen en luchthavens goed te bereiken. Grote steden zoals Keulen, Düsseldorf en het Ruhrgebied liggen op een steenworp afstand – net als de Nederlandse grens. Ruim 1.250 Nederlandse bedrijven hebben zich in de regio Niederrhein al in het Duitse Handelsregister ingeschreven. Daarnaast zijn er circa 878 Nederlandse eenmanszaken in deze regio.

Gratis te downloaden

De vastgoedgids is hier gratis te downloaden. Een papieren exemplaar kan worden aangevraagd via info@standort-niederrhein.de.