terug naar nieuwsartikelen

Netwerkbijeenkomst Open Coffee Niederrhein viert 10-jarig jubileum

Het begon allemaal met een kopje koffie… Tien jaar geleden vond de eerste Open Coffee Niederrhein plaats: een Duits-Nederlands netwerkevenement georganiseerd door Standort Niederrhein GmbH, Burggemeinde Brüggen en de Industrie- und Handelskammer Mittlerer Niederrhein. Speciaal voor deze gelegenheid maakte het gezamenlijke, maandelijkse kopje koffie in de vroege ochtend plaats voor een borrel aan het eind van de middag. Op woensdagmiddag 10 augustus werd in The Bridgge Hotel in Brüggen uitgebreid stil gestaan bij deze mijlpaal.

Voor veel ondernemers is netwerken van cruciaal belang. Om Nederlandse en Duitse ondernemers die grensoverschrijdend actief zijn met elkaar in contact te brengen, begonnen Standort Niederrhein GmbH, Burggemeinde Brüggen en de Industrie- und Handelskammer Mittlerer Niederrhein tien jaar geleden een nieuw initiatief: Open Coffee Niederrhein. Iedere tweede woensdag van de maand kunnen ondernemers uit de Nederlands-Duitse grensregio andere ondernemers leren kennen en ervaringen uitwisselen.

Koffiesponsor
Tijdens de Open Coffee bijeenkomsten staat iedere maand een nieuwe koffiesponsor centraal. Dit bedrijf sponsort de netwerkbijeenkomst en krijgt de mogelijkheid om zijn organisatie en werkzaamheden aan de andere ondernemers te presenteren. Ook wordt de sponsor uitgelicht op de website van Open Coffee Niederrhein.

“Event laat belang grensoverschrijdende bijeenkomsten zien”
De jubileumbijeenkomst van 10 augustus kreeg een andere invulling dan gebruikelijk: onder het genot van een hapje en drankje vond eerst een welkomstgesprek met Frank Gellen, burgemeester van de Burggemeinde Brüggen; Jürgen Steinmetz, algemeen directeur van IHK Mittlerer Niederrhein en Andreas Coenen, districtsbestuurder van Kreis Viersen, plaats. De gespreksleiding was in handen van Bertram Gaiser, directeur van Standort Niederrhein GmbH. Daarna hield Dr. Marcus Optendrenk, minister van Financiën van de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen, een keynote speech. Hierin ging hij uitgebreid in op het thema duurzaamheid en maakte daarbij ook een bruggetje naar grensoverschrijdende bijeenkomsten zoals Open Coffee Niederrhein.

Ontmoetingen zoals Open Coffee zijn namelijk duurzaam, doordat ze bijdragen aan Europese samenwerking. “Dit event laat zien hoe belangrijk regelmatige, grensoverschrijdende bijeenkomsten zijn. Dat blijkt niet alleen uit het grote deelnemersaantal, maar ook uit de gesprekken die ik gedurende dit evenement mocht voeren”, meldt Bertram Gaiser, directeur van Standort Niederrhein GmbH en mede-initiator van Open Coffee Niederrhein.

Na afloop van de presentaties hadden de aanwezigen de mogelijkheid om met elkaar in contact te komen en interessante gesprekken te voeren.