terug naar nieuwsartikelen

Grensoverschrijdend netwerken tijdens Open Coffee Niederrhein

Voor veel ondernemers is netwerken een cruciaal onderdeel van het ondernemerschap, om zo regelmatig potentiële nieuwe zakenpartners te leren kennen en contacten met al bestaande zakelijke relaties te onderhouden. Voor Nederlandse en Duitse ondernemers die grensoverschrijdend actief zijn, werd in 2011 een speciale netwerkvorm in het leven geroepen: al tien jaar organiseren Standort Niederrhein GmbH, Burggemeinde Brüggen en de Industrie- und Handelskammer Mittlerer Niederrhein de Open Coffee Niederrhein. Ook tijdens de coronapandemie gaan deze grensoverschrijdende netwerkbijeenkomsten door – maar dan online. De volgende Open Coffee vindt plaats op woensdag 13 januari.

De Open Coffee Niederrhein is de enige grensoverschrijdende Open Coffee. Ondernemers kunnen er elke tweede woensdag van de maand kosteloos andere ondernemers uit de Nederlands-Duitse grensregio leren kennen en ideeën en ervaringen uitwisselen. De Open Coffee vindt normaal gesproken plaats in Brüggen. Daarnaast wordt de Open Coffee ook af en toe bij Nederlands-Duitse organisaties en bedrijven in het grensgebied gehouden.

Koffiesponsor

Elke Open Coffee wordt gesponsord door een organisatie of bedrijf uit de grensregio: de zogenaamde ‘koffiesponsor’. De sponsor heeft tijdens de bijeenkomst de gelegenheid om zijn bedrijf of organisatie, werkzaamheden, producten en diensten met een korte presentatie aan de aanwezigen te presenteren. Daarnaast wordt de sponsor op de website van Open Coffee Niederrhein genoemd.

Online bijeenkomsten

Op dit moment vinden de Open Coffee-bijeenkomsten in verband met de coronapandemie online plaats. De volgende virtuele Open Coffee staat gepland voor 13 januari om 10.00 uur. Koffiesponsor is dit keer communicatiebureau mediamixx GmbH, dat bedrijven en organisaties uit Nederland en Duitsland al meer dan 25 jaar helpt bij hun communicatie over de landsgrenzen heen. Het binationale team is vanuit Kleve in beide landen actief en kent de nationale bijzonderheden die hierbij een rol spelen op zijn duimpje. Bovendien is mediamixx initiatiefnemer van het Nederlands-Duitse b2b-platform www.AHA24x7.com.

Na de presentatie van mediamixx kunnen de deelnemers in breakoutrooms met andere Nederlandse en Duitse ondernemers in contact komen.

Aanmelding

Geïnteresseerden kunnen zich hier aanmelden. Daar is ook de toegangslink voor de Zoommeeting te vinden.

Er is geen maximaal deelnemersaantal.