terug naar nieuwsartikelen

Duits-Nederlandse bedrijfsdatabase voor high potentials

Bedrijven uit de Duits-Nederlandse grensstreek kunnen zich nu gratis presenteren via een bedrijfsdatabase op het grensoverschrijdende platform Cleverland: https://cleverland.eu/de/company-overview/

Met deze dienst kunnen bedrijven zich presenteren als aantrekkelijke werkgevers voor high potentials en de bekendheid van hun diensten en producten aan de andere kant van de grens vergroten.

De Duits-Nederlandse kennisregio Cleverland, met daarin de steden Krefeld, Mönchengladbach en Venlo, is een sterke vestigingsplaats voor bedrijven tussen de Rijn en de Maas. Het gebied wordt gekenmerkt door de aanwezigheid van hoogwaardige kleine en middelgrote ondernemingen. Achter deze bedrijven gaan ook innovatieve, internationaal actieve en aantrekkelijke werkgevers schuil. De bedrijfsdatabase biedt studenten en afgestudeerden de mogelijkheid om de Euregionale bedrijven beter te leren kennen en misschien wel hun droombaan te vinden in de kennisregio Cleverland.

Bedrijven zoeken en filteren op sector

Veel bedrijven in de regio zijn op zoek naar gekwalificeerde medewerkers en gebruiken de database om hun zichtbaarheid bij leerlingen, studenten en afgestudeerden te vergroten. Geïnteresseerde gebruikers kunnen op de site https://cleverland.eu/de/arbeiten/ met behulp van sectorfilters zoeken naar bedrijven in de grensregio.

De bedrijfsdatabase werd ontwikkeld in het kader van het INTERREG-project “euregio campus – Limburg/ Niederrhein”. Projectpartners zijn de Hochschule Niederrhein, Fontys Venlo, de steden Krefeld, Mönchengladbach en Venlo en de bedrijfseconomische netwerken van Krefeld en Mönchengladbach. Een centraal doel van het project is het terugdringen van de braindrain in de regio en er met passende maatregelen voor te zorgen dat jongeren zich sterker gebonden voelen aan de regio. Zo hebben de projectpartners de afgelopen maanden al verschillende succesvolle digitale matchmaking events voor bedrijven en studenten georganiseerd. Op deze manier konden high potentials en werkgevers grensoverschrijdend met elkaar in contact komen.

Achtergrond:
Het INTERREG-project “euregio campus – Limburg/ Niederrhein”, dat op 1 januari 2019 van start is gegaan, loopt tot eind 2021. Het project wordt met in totaal 1,8 miljoen euro gefinancierd door de Europese Unie, de deelstaat Noordrijn-Westfalen en de Nederlandse provincie Limburg. Projectpartners zijn de Hochschule Niederrhein, Fontys Venlo, de steden Krefeld, Mönchengladbach en Venlo en de bedrijfseconomische netwerken van Krefeld en Mönchengladbach.

Foto:
Op de foto zijn de leden van de Cleverland werkgroep “Brain Drain” te zien (van links naar rechts): Janet Antonissen (Fontys Venlo), Lilia Gutenberg (Hochschule Niederrhein), Ariana Weijmans-Bos (Stadt Venlo) en Eva Eichenberg (Wirtschaftsförderung Mönchengladbach).