terug naar nieuwsartikelen

Alles over zakendoen in Duitsland – dit keer digitaal

De afgelopen tien jaar was de Duits-Nederlandse Handelsdag in november vaste prik voor Nederlandse en Duitse ondernemers die graag nieuwe zakelijke kansen en partners in het buurland willen vinden. Ook dit jaar zou dit grensoverschrijdende evenement weer plaatsvinden – maar het coronavirus gooide roet in het eten. In plaats van één dag vindt in 2020 daarom van 23 tot en met 26 november de Digitale Duits-Nederlandse Handelsweek plaats. Standort Niederrhein is medeorganisator.

Het digitale evenement biedt ondernemers niet alleen de kans om nieuwe contacten te leggen, maar ook om hun bestaande netwerk te onderhouden. Ook andere personen met interesse in de Nederlands-Duitse zakelijke betrekkingen zijn welkom.
De Handelsweek wordt georganiseerd door Standort Niederrhein in samenwerking met onder andere de Duits-Nederlandse Handelskamer, Provincie Limburg, de vertegenwoordigingen van het Koninkrijk der Nederlanden in Duitsland en de Duitse Industrie- und Handelskammer (IHK) Mittlerer Niederrhein.

Experts geven informatie over zakendoen in het buurland
Tijdens de digitale Handelsweek zullen er verschillende webinars plaatsvinden, waar experts uitgebreide informatie geven over de uitdagingen en kansen aan de andere kans van de grens. Daarbij kan bijvoorbeeld gedacht worden aan de bijzonderheden die te verwachten zijn wanneer de Duitse markt betreden wordt of bij het opzetten van een Duitse vestiging. Ook kunnen ondernemers informatie inwinnen over grensoverschrijdende communicatie, het detacheren van werknemers naar het buurland en juridische aangelegenheden. Tot slot zullen de mogelijkheden omtrent smart industry, e-mobility en de energie- en waterstofsector nader worden toegelicht. Daarnaast kunnen bedrijven zich virtueel presenteren aan geïnteresseerden.

Springplank naar de Duitse markt
Ook Standort Niederrhein organiseert een webinar: op maandag 23 november van 16.00 tot 17.00 uur, samen met NRW.INVEST en NRW.BANK. Hierbij gaat het om hoe Noordrijn-Westfalen en vooral de regio Niederrhein als springplank naar de Duitse markt kunnen functioneren. Er wordt informatie gegeven over de regio en financiële ondersteuningsmogelijkheden.

Virtuele matchmaking
Bovendien kunnen ondernemers deelnemen aan een gratis virtuele B2B-matchmaking. Bedrijven die op zoek zijn naar samenwerkingen of partners kunnen zich van tevoren aanmelden en tijdens de Handelsweek online gesprekken voeren met potentiële zakenpartners.

Meer informatie en aanmelden
Meer informatie over de Digitale Duits-Nederlandse Handelsweek is hier te vinden. Geïnteresseerden kunnen zich hier aanmelden.

 

Foto: @IHK Mittlerer Niederrhein