terug naar nieuwsartikelen

Aanmelding voor Digitale Duits-Nederlandse Handelsweek geopend

Wie zijn bedrijfsactiviteiten naar Duitsland wil uitbreiden, heeft vaak veel vragen. Is het verstandig om een GmbH op te richten? Waar vind ik Duits personeel? Heb ik een Duitse website nodig? En hoe zit het precies met het betalen van belasting in Duitsland? Deze en veel meer vragen worden beantwoord tijdens de Digitale Duits-Nederlandse Handelsweek (DDNH) van 22 tot en met 26 november 2021. Geïnteresseerden kunnen zich hier nu voor aanmelden.

Tijdens dit event kunnen Nederlandse en Duitse bedrijven, instanties, organisaties en individuen informatie inwinnen over zakendoen in Duitsland, met elkaar in contact komen en profiteren van elkaars kennis. Op het programma staan diverse webinars, waarin deelnemers meer te weten komen over verschillende aspecten van het ontplooien van zakelijke activiteiten in Duitsland. Daarnaast staan er online matchinggesprekken op de agenda. Hierin worden potentiële zakenpartners aan elkaar of aan bedrijven gekoppeld, zodat zij gericht kunnen netwerken. Ook is er een digitale beursvloer, waar geïnteresseerden bij verschillende stands langs kunnen gaan.

De organisatie is in handen van IHK Mittlerer Niederrhein, in samenwerking met Standort Niederrhein GmbH, IHK Aachen, Niederrheinische IHK Duisburg – Wesel – Kleve zu Duisburg, IHK Nord Westfalen, de Duits-Nederlandse Handelskamer, Provincie Limburg, vertegenwoordigers van het Koninkrijk der Nederlanden, het Enterprise Europe Network en NRW.Global Business GmbH.

Succesvol alternatief voor fysiek evenement

De Digitale Duits-Nederlandse Handelsweek is de online variant van de Duits-Nederlandse Handelsdag, die normaal gesproken elk jaar in november in het Borussia Park in Mönchengladbach plaatsvindt. Door de coronapandemie kan het evenement dit jaar niet in zijn oorspronkelijke vorm plaatsvinden, net als vorig jaar. Toen wist de digitale Handelsweek alsnog circa 500 deelnemers te trekken. Verspreid over vier dagen vonden er toen zestien webinars en ruim 170 matchinggesprekken plaats.

Aanmelding geopend

Geïnteresseerden, zowel bedrijven als individuen, kunnen zich hier alvast aanmelden voor de digitale Handelsweek van dit jaar. Via e-mail zullen zij op de hoogte worden gehouden van het programma, de sprekers en het matchmakingprogramma.